TG Expo

Kritik Seçim Süreci Sonrası Medexcon 2015 Sağlık Konferansı ve Fuarı Tüm Dünyadan Sağlık Sektörü Profesyonellerini Kamuyla Buluşturmaya Hazırlanıyor

İSTANBUL, TÜRKİYE – 22.06.2015 – Medexcon 2015, Medikal Ürünler ve Sağlık Hizmetleri Fuarı ve Konferansı 02-04 Aralık 2015 tarihleri arasında ilk kez olarak Ankara ATO Kongre ve Fuar Merkezi’nde TG EXPO Uluslararası Fuarcılık A.Ş.organizasyonuyla gerçekleşecek. Fuarın , hükümet yetkilileri , sağlık sektörü profesyonelleri , tedarikçiler , uluslararası distribütörleri de kapsayan çok geniş bir katılımı sağlayarak , sağlık alanında özel sektörle kamunun merkezi buluşma noktası olması bekleniyor.

Türkiye Sağlık Sektörü’ne Özet Bakış

Sağlık sektöründe son 10 yılda yaşanan gelişme ve yapılandırma çalışmaları çerçevesinde sağlık harcamaları, yatırımları ve hizmetleri artmakta bu da ülkemizi sağlık endüstrisi ve özellikle sağlık turizmi konusunda uluslararası platformda çok önemli bir ülke ve pazar haline getirmektedir.

Türkiye’nin 2023 hedefleri çerçevesinde, sağlıkla ilgili yatırımların artması beklenmektedir. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan yeni hasta yatağı sayısının 95.000’e ulaşması öngörülüyor. Yalnızca kamu sektöründe ise toplam 14 milyar dolarlık yatırım yapılması hedeflenmektedir.

2015 yılında toplam sağlık harcamalarının da 80 milyar dolara ulaşması öngörülmektedir. Bu doğrultuda 2014 yılında toplamda 18 milyar 422 milyon TL olan sağlık bütçesinin, 2015’te 20 milyar 214 milyon TL’ye çıkarılması planlanmıştır. Sağlık Bakanlığı, 29.609 hastane yatağı kapasitesine sahip 78 yeni hastane inşası için Türkiye Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile bir anlaşma imzalamıştır. Sağlık Bakanlığı lisansına sahip projeler tamamlandıkça, Türkiye’deki özel hastanelerin sayısının da 499’dan 604’e çıkması planlamalar dahilindedir. Son 5 yılda özel hastanelerin sayısında % 50 oranında artış kaydedilmiş olup  sağlık sektöründe yeni ürün ve projelere yönelik destekler de arttırılmıştır. San-Tez programı kapsamında ilaç ve tıbbi cihaz sektöründe desteklenen proje sayısı 57 adet olup, toplam destek miktarı 29.263.816,48 TL’dir. Sağlık pazarının elde ettiği toplam gelirin 2015 yılında 29 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilmektedir. Türkiye’ye yurtdışından gelen hasta sayısıda  son 6 yılda tam 6 kat artarak 75.000’den 400.000 kişiye çıktığı belirlenmiş olup 26  şehir hastanesi projesi de yapım aşamasındadır.

Küresel Sağlık Sektörü Trendleri  Medexcon 2015’de Değerlendirilecek

Türkiye sağlık pazarının en büyük satın alıcısı durumunda bulunan kamu hastanelerine hızlı büyüme kaydeden özel sağlık sektörü de eklenince, pazarın hacmi daha da artarak , yerli ve yabancı tedarikçiler için önemli bir yatırım merkezine dönüşmektedir. Merkezi satın almadaki karar merci kurumların bulunduğu başkent Ankara, yerli ve yabancı sektör paydaşlarının bir araya gelmesinde stratejik konuma sahiptir.

Birçok ülkeden kamu ve özel sağlık kuruluşlarının sektörel karar vericileri ve tedarikçiler ile buluşacağı, aynı zamanda sektördeki önemli konu başlıklarının uluslararası oturumlarla değerlendirileceği Medexcon 2015, sağlık sektörünün nabzını tutacak bir organizasyon olarak planlanıyor.

Sağlık Endüstrisi’nde Yapısal Dönüşüm, Sağlık Turizmi’nin Geliştirilmesi, Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programları gibi Türkiye’nin 10. Kalkınma Planı’nda öncelikli dönüşüm programları listesinde de yer alan gündemdeki en önemli konuların işleneceği konferanslarıyla Medexcon 2015  sektörel bilgiye ulaşma ve sağlık endüstrisi deneyimlerini paylaşmada önemli bir buluşma noktası oluşturacak.  Sağlık sektörü karar vericileri ve çalışanları , akademisyenler, kamu yetkilileri ,hükümet görevlileri, satın almacılar , distribütörler  ve ilgili sektör profesyonellerinin de katılımlarıyla  Medexcon 2015’in sağlık sektörünün en önemli buluşma platformlarından bir tanesi olması öngörülüyor.

TG EXPO Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Hakkında

2008 yılında uluslararası fuarcılık sektöründe faaliyet göstermek üzere fuarcılık deneyimleri 20 yılı aşan kurucuları tarafından İstanbul merkezli olarak kurulan firma, Fransa, İran, Amerika, Katar, Brezilya, Mısır, Güney Afrika, Nijerya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İngiltere ve Hindistan’da Türkiye’den milli ve bireysel fuar katılımlarını organize etmektedir. Kısa zamanda ciddi bir büyüme kaydeden TG EXPO Uluslararası Fuarcılık Grubu, fuarlarda milli katılım organizasyonları yapmak için bakanlıktan akredite bir şirket olup, işletmelerin ihracat, büyüme, iş geliştirme ve markalaşma süreçlerine organize ettiği küresel fuarlarla katkıda bulunmaya devam ediyor.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR.