TG Expo

TG Expo, Enerji Sektörünü Şimdi de Nijerya’da Buluşturuyor!

Yurt dışı fuarcılık sektöründe lider TG Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş, Power Nigeria Fuarı’na Türk firmalarını götürecek. 28-30 Ekim 2014 tarihinde Eko Hotel & Suites Oteli, Lagos, Nijerya’da gerçekleşecek olan Fuar, Middle East Electricity Fuarı organizatörü Informa Exhibitions tarafından organize edilmektedir.

Enerji Sektörü Nijerya’da Buluşuyor

Power Nigeria Uluslararası Enerji Fuarı, sektöründe lider yerli ve uluslararası şirketleri bir araya getiriyor. Fuar, Enerji üretimi, iletimi & dağıtımı, Aydınlatma, Yenilenebilir Enerji, Nükleer Enerji alanlarında faaliyet gösteren firmaları buluşturuyor. Power Nigeria Fuarı, Nijerya enerji sektöründe önemli alıcılarla temas etmek için ideal bir platform. Nijerya enerji sektörü, özelleştirme sürecinin hız kazanmasıyla birlikte atağa kalktı.

Neden Power Nigeria?

Enerji sektörüne duyulan talebin ve uluslararası ilginin artmasıyla birlikte, Nijerya dünyanın en iyi yatırım bölgelerinden ve büyüme alanlarından biri haline gelmeye başlamıştır. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte, ülkede enerji sektörüne 40 milyar dolar tutarında yatırım yapılması öngörülmektedir. Ziyaretçilerin %82’si ise, Fuarı sektördeki yenilikleri takip etmek için ziyaret etmektedir.

Türkiye-Nijerya Ticaret Hacmi Yükselişte

Türkiye ile Nijerya arasındaki ticaret hacmine bakıldığında ise, gelişmekte olan bir Pazar olan Nijerya’ya 2002 yılında 769 bin dolar olan ihracat hacmimiz, 2007 yılından itibaren tırmanışa geçerek 2013 yılında 46 milyon dolar seviyelerine gelmiştir. Bölgedeki, sektörün önemli fuarlarından bir tanesi olan Power Nigeria’ya Ekim ayında Türkiye’den ” Elimsan San., Girişim Dış. Tic., Grup İmaj Aydınlatma,  KYM Kablo San., Mitaş Enerji, Sem Transformatör” firmaları katılacaktır.