TG Expo

TG Expo Marmomacc’in Organizatörü Veronafiere ile Mısır’a Gidiyor

Türkiye ve dünya arasında ticari köprüler kuran, yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları düzenleyen TG Expo’nun başarılarına bir yenisi daha eklendi. Firma, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’ndan almaya hak kazandığı “Yurt dışı fuar düzenleme yetki belgesi” ile artık Türkiye adına dünyanın farklı ülkelerinde milli katılım organizasyonları düzenleyebilmekte. Türk firmalarının uluslararası fuarlarda boy göstermesine aracı oluyor. 19-21 Mayıs 2014 tarihleri arasında Riyad’da gerçekleştirilen “Saudi Health 2014” fuarı ise TG Expo’nun ilk milli katılımlı organizasyonu oldu. Türkiye’de sadece 13 özel firmanın, toplamda ise 22 firmanın sahip olduğu “Yurt dışı fuar düzenleme yetki belgesi”, fuar organizatörü firmaların saygınlığı, hizmet kalitesi ve güvenilirliğinin en önemli göstergesi.

FUARCILIK SEKTÖRÜNDE 20 YIL

TG Expo, dinamik, genç ve ticari zekayla kurgulanmış bir firma. Alanında uzman, fuarcılık sektöründe 20 yılın aşkın deneyim sahibi iki girişimci, Gönül Akyıldız ve Elif Avşar tarafından 2008 yılında faaliyetlerine başlayan TG Expo’nun merkez ofisi İstanbul’da yer alıyor. Ayrıca Kahire’de TG Expo Kahire ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde TG Expo Middle East olmak üzere iki ayrı şubesi daha var. TG Expo’da Rusça, Arapça, İngilizce, Fransızca ve Almanca dahil birçok dilde hizmet veriliyor. TG Marketing bölümünde ise fuarlar için uluslararası pazarlama, medya planlama, ziyaretçi çalışmaları, B2B ve B2C hizmetleri sağlanıyor. Fuar ve kongreler öncesinde yerel basın kuruluşları, acenteler, resmi ve sektörel birlik ve kurumlarla yoğun işbirliğine gidiliyor.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİN ATILIMLARI SEKTÖRÜ DESTEKLİYOR

TG Expo kurucu ortaklarından Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Akyıldız, fuarcılık sektörünün ihracatta ölçümlenebilir çok önemli katkıları olduğunu, bununla birlikte THY gibi bazı hava yolu şirketlerinin Güney Amerika ve Afrika gibi uzak destinasyonlara direk uçuşlara başlamasının sektörün yeni pazarlara açılmasında önemli ölçüde katkısı olduğunu belirtmekte.

KUZEY IRAK, TÜRKİYE’NİN İHRACATINDA 2. SIRADA

“Suudi Arabistan’da gerçekleştirdiğimiz ilk milli katılımlı organizasyonumuzdan alnımızın akıyla çıktık” diye sözlerine devam eden Akyıldız, “22-25 Eylül 2014 tarihlerinde Türkiye için çok önemli bir Pazar olan Kuzey Irak’ta Erbil Genel Ticaret Fuarımız var, sanılanın aksine ülkedeki genel siyasi istikrarsızlığın Kuzey Irak üzerinde ticari ve siyasi anlamda bir olumsuz etkisi bulunmamakta, firmaların fuara ilgisi yüksek” diye ekliyor. Türkiye’nin Kuzey Irak ticaret hacmi 2014 senesinde 10 milyar doların üzerine çıktı, Irak Almanya’dan sonra Türkiye’nin ihracatında 2. sırada geliyor ve 1500 Türk firması Kuzey Irak’ta iş yapıyor.

ORTADOĞU PAZARINDA ETKİN

Ortadoğu pazarındaki başarılı fuarlarda imzası bulunan ve etkinlik sahasını genişletmekte olan Firma, Amerika, Katar, Brezilya, Mısır, Güney Afrika, Nijerya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İngiltere, Nijerya, Hindistan pazarlarında Türkiye’den milli ve bireysel katılımları organize etmektedir. Türkiye’de DEİK üyesi olan TG Expo aynı zamanda İngiltere ve Almanya’nın ticaret odalarının da kayıtlı.  

ÖLÇÜMLENEBİLİR BAŞARININ İZİNDE…

TG Expo ölçümlenebilir başarıyı yakalamak için müşterilerinden geri dönüşler alarak istatistikler oluşturuyor. Müşteri odaklı hizmet anlayışıyla hareket ederek, fuara kadar yaşanan süreçte olduğu kadar fuar sonrasında da firmalarla bağlantısını sürdürüyor. Teknik destek, teşvikler, taşıma, konaklama, seyahat ve vize alımlarında şirketlere özel danışmanlık hizmetleri veriyor.