TG Expo

Türk Medikal Sektörü Dünya’nın Her Yerinde

Türk medikal sektörü Miami’de Latin Amerikalı nitelikli alıcılar ile buluştu. Fuara Türkiye’den 12 firma katıldı.

6-8 Ağustos 2014 tarihlerinde Miami A.B.D’de gerçekleşen 24. Fime Show’a Türkiye’den 12 firma gitti. Alpaya Medikal, Dolsan Medikal, Ertunç Özcan, Kösemed, Medbar, Mortol Medikal, Naturel Medikal, Nurel Medikal, Orsa Ortopedi, Paksel Kimya, Varimed, Vertisa isimli Türk firmaları fuardan oldukça memnun ayrıldı ve katılımcıların büyük çoğunluğu 2015 senesindeki fuara katılacaklarını belirtti.

TG Expo, 2015 senesi için fuarda daha geniş bir yer ayırttı

TG Expo Fuarcılık A.Ş, fuar katılımcılarından %90 memnuniyet almaları nedeniyle gelecek sene Türk firmaları için daha geniş yer ayırttı ve fuarı milli katılıma çevirme görüşmelerine başladı. Fime Show, 1.200 kişilik katılımcı sayısı ve özellikle Latin Amerika’dan gelen nitelikli ziyaretçisi ile, sektöre yön veren konferansları da bünyesinde barındıran Latin ve Orta Amerika pazarına hitap eden bölgedeki en büyük sağlık fuarıdır.

Fime Show 2015, 5-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek

2015 senesinde 25. Yıldönümünü kutlayacak olan Fime Show, 2015 senesinde 5-7 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleşecek. Fuar, Latin Amerika’daki bütün alıcıların rağbet ettiği tek fuar ve Medikal Teknoloji, Medikal Hizmetler, Medikal Ürünler ve Medikal Araç Gereçler olmak üzere 4 ana sektörden oluşuyor.

 

Latin Amerika 1.3 Trilyon Dolar Dış Ticaret hacmine sahip

Latin Amerika bölgesi, 550 milyon nüfusu, 20 milyon kilometrekareyi aşan yüzölçüme, 3 trilyon dolara yakın GSYİH’ya ve 1.3 trilyon dolar dış ticaret hacmine sahip bir devasa pazardır. Dünya yüzeyindeki kara yüzölçümünün yüzde 15’i, nüfusun yüzde 8’i ve GSYİH’nın yüzde 4’ü, bu pazara aittir. Ülkemizin Latin Amerika ve Karayipler ülkeleriyle ticari, ekonomik ilişkileri süratle gelişmektedir.

Türkiye – Latin Amerika ticari ilişkileri güçleniyor

1998 yılı Eylül ayında Bakanlığımızın girişimiyle “Latin Amerika’ya Açılım” politikası benimsenmişti. 2006 yılında Latin Amerika’ya Açılım Politikası gözden geçirilmiş, aynı doğrultuda hazırlanan “Latin Amerika Eylem Planı 2006” uygulamaya konmuş ve 2006 yılı Sayın Bakanımız tarafından “Latin Amerika Yılı” ilan edilmiştir. Bu çerçevede 1998 yılından beri yürütülen bütün bu girişimler sonucunda, bölge ülkeleriyle Türkiye arasında 1999 yılında 827 milyon dolar seviyesinde olan dış ticaret hacmi, 2006 yılının ilk on ayı verilerine göre yaklaşık 2,2 milyar dolara ulaşmıştır.

TG Expo Orta Doğu ve Afrika Sağlık pazarlarında da etkin

Türkiye sağlık sektörünün yurtdışındaki çözüm ortağı olma yolunda önemli adımlar atan TG Expo Fuarcılık A.Ş, Orta Doğu pazarında etkin. 26-29 Ocak 2015 tarihlerinde B.A.E. Dubai’de gerçekleşecek Bölgenin en büyük Sağlık Fuarı Arab Health’te yerler şimdiden tükendi, yoğun talep nedeniyle TG Expo Fuardan ilave yer satın aldı. Arab Health’in yanı sıra Türkiye milli katılımı organize edilen Saudi Health (18-20 Mayıs 2015) ve sağlık sektörünün ivme kazandığı Güney Afrika’da organize edilmekte olan Africa Health (5-7 Mayıs 2015) Fuarları da Türkiye’de sağlıkçıların rağbet ettiği pazarlar.